Logo
16-daagse reis incl. 8-daagse rondreis Zuid i.c.m. Hotel Tibau Lagoa Afbeelding 16-daagse reis incl. 8-daagse rondreis Zuid i.c.m. Hotel Tibau Lagoa
16-daagse reis incl. 8-daagse rondreis Zuid i.c.m. Hotel Tibau Lagoa ***
Bestemming: Rondreizen - Rondreizen
16-daagse reis incl. 8-daagse rondreis Zuid i.c.m. Hotel Tibau Lagoa ***

FANTASTISCHE RONDREIS ZUID

Rondreis o.b.v. Volgens programmaProgramma t/m 22 oktober 2013

Dag 1: Amsterdam – Natal – Barra do Cunhau (92km, 1h 45min)

Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Natal. Na aankomst wordt u door onze reisleiding naar het eerste overnachtingshotel van de rondreis gebracht: Pousada do Forte

Dag 2: Barra do Cunhau – Maria Farinha (240km, 5h)?

Uw eerste kennismaking met het noordoosten van Brazilie staat volledig in het teken van de overweldigende natuur in dit prachtige gebied. Na het ontbijt vertrekt u naar de provincie Pernambuco. U rijdt door het glooiende landschap van de provincies van Rio Grande do Norte en Paraiba, terwijl de uitgestrekte suikerrietvelden aan u voorbij trekken.

Na de uitgebreide informatie die de gids u geeft over het land in het algemeen en natuurlijk als eerste kennismaking met het land, komt u aan bij de boot die voor u klaar om u naar het eiland Coroa do Aviao te brengen, misschien wel een van de mooiste eilanden die hier in het noordoosten te vinden is met haar witte zandstrand en kristalhelder water in bepaalde tijden van het jaar. Op het eiland wordt de lunch genuttigd en heeft u ruim de tijd even bij te komen van de lange zit in de bus. U kunt het eiland zo rondlopen in deze tijd aangezien het maar 500 x 100 meter is. Aan de achterkant van het eiland zijn bij laag water tientallen locale vissersmannen te zien, bezig met hun dagelijkse vangst.

Hierna vertrekt u met de boot naar het overnachtinghotel op Maria Farinha. Prachtig uitzicht heeft u vanaf het water op het fort en nu kunt u zich echt voorstellen hoe Maurice van Nassau hier honderden jaren geleden kwam aanvaren. Geniet van de prachtige zonsondergang vanaf de boot en de vele soorten vogels die zich in het mangrovengebied genesteld hebben. Na een hartelijke ontvangst met een welkomstdrankje aan de pier van hotel Amoaras (letterlijk vertaald uit het Tupi: kom altijd terug !) kunt u zich langzaam naar uw kamer bewegen om u op te frissen voor een leuk ingedeeld avondprogramma.

Dag 3: Maria Farinha- Recife- Olinda (160km, 2h30min)

Na het ontbijt gaat u de stad Olinda bekijken. Deze stad is zo mooi (‘O linda’ is niet voor niets de Portugese vertaling) dat zij zelfs vermeld staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Hier vindt u de mooiste en de best gerenoveerde overblijfselen van de Portugese en Nederlandse dominantie van deze regio in de zeventiende eeuw. Daarna brengt u een bezoek aan de naastgelegen hoofdstad Recife, die ook al zo’n prachtig geconserveerde oude en beschermde binnenstad heeft. Heel aardig om te zien is bijvoorbeeld de Rua de Bom Jesus, die tijdens de Nederlandse dominantie de Jodenstraat heette zoals op het straatnaambord te lezen is. Wat overigens aangeeft dat de Nederlanders toen al toleranter ten opzichte van andere religies stonden dan bijvoorbeeld de streng katholieke Portugezen. De eerste Joodse synagoge in de Rua de Bom Jesus is nu een informatie centrum over de Joodse geschiedenis in Zuid Amerika. Na al deze indrukken rijdt u terug naar het hotel waar u de rest van de dag heerlijk kunt genieten: rust lekker uit bij het mooie zwembad van het hotel, op het strand van het hotel of ga een heerlijke strandwandeling maken tot aan de uitmonding van de rivier langs het strand van Maria Farinha. Overigens komt deze naam simpelweg van een hele kleine krabsoort die veelvuldig voorkomt in het gebied.

Wat natuurlijk ook deel uitmaakt van de overweldigende natuur in dit gebied zijn de Mico aapjes die zo nu en dan hun kopjes laten zien in een van de vele bomen bij het hotel (we verzoeken u deze niet te voeren, hoe verleidelijk dit ook is).

De avond kan in samenspraak met de gids leuk worden ingevuld met bijvoorbeeld een heerlijke BBQ en kampvuur op het strand.

Dag 4: Maria Farinha – Caruaru – Nova Jerusalem (210km,4h)

Na het ontbijt vertrekt u naar Nova Jerusalem. Eerst heeft u nog een stop in het plaatsje Caruaru om de lokale markt te bekijken en te lunchen. Hierna rijdt u door naar uw hotel in Nova Jerusalem, het grootste openlucht theater ter wereld, waar elk jaar tijdens Pasen het levensverhaal van Christus wordt gespeeld. Uw theatrale hotel staat midden in dit door rekwisieten en decors aangeklede kasteel en u heeft de gelegenheid om ‘s avonds in het decor van het laatste avondmaal uw diner te gaan nuttigen (nadere informatie bij uw gids). Heel bijzonder!

Dag 5: Nova Jerusalem – Brejo da Madre de Deus – Nova Jerusalem

De vijfde dag van deze fascinerende rondreis brengt u naar de dorpjes Encantado en Brejo da Madre de Deus, die schitterend gelegen zijn in de bergen. U gaat in de buurt van deze dorpjes met een 8-persoons jeep de heuvels in om de mooie omgeving te ontdekken. Onderweg geniet u van diverse immense vergezichten. Bij het dorpje Brejo da Madre de Deus rijdt u de bergen in en stopt u voor een heerlijke wandeling in het tropische regenwoud, waar uw gids alles zal vertellen over de diverse flora en fauna aldaar aanwezig. In deze zeer groene omgeving, temidden van koffieplanten en bananenbomen, nuttigen wij de lunch in de vorm van een picknick, hier kunt u eventueel een verfrissende duik nemen in de nabije waterbron. Na de picknick- lunch gaat u langzaam op weg naar uw hotel. Geniet tijdens deze heerlijke rit van de stroomversnellingen, watervalletjes en lagunes die u passeert waarna u aankomt in het prachtige theaterhotel. Hier kunt u aan het einde van de middag nog heerlijk nagenieten. Als u nog energie over heeft kunt u het theater verkennen, maar ook kunt u lekker aan het zwembad luieren en terug kijken op alle indrukken van die dag. Het avondprogramma kan, mede dankzij de behulpzame eigenaar, wederom op theatrale feestelijke wijze worden ingevuld.

Dag 6: Nova Jerusalem – Joao Pessoa (250km, 5h)

U vertrekt naar João Pessoa, de hoofdstad van de staat Paraiba, die gelegen is op ongeveer 120 kilometer ten zuiden van Barra do Cunhau. In deze groenste stad van Brazilie, vindt u schitterende koloniale gebouwen en een prachtige baai met kristalhelder groen zeewater. Ook bevindt zich hier het meest oostelijke puntje van continentaal Amerika. Onderweg lunchen we op een gepaste plek. Aansluitend wordt direct doorgereden naar het strand van Jacare, waar u van een onvergetelijke zonsondergang kunt genieten onder het genot van de Bolero de Ravel, die traditiegetrouw iedere avond door verschillende barretjes gelijktijdig ten gehore wordt gebracht.

Dag 7: Joao Pessoa – Barra do Cunhau (140km, 4h)

Na het ontbijt gaat u de mooie architectonische binnenstad verkennen van de groenste hoofdstad van Brazilie. Hierna rijden we terug naar de pousada waar u de eerste avond bent aangekomen en heeft u na de lunch de hele middag de tijd de enerverende reis eens de revue te laten passeren. U kunt ook het koloniale vissersdorpje gaan verkennen of een van de mooie stranden. Zo is er ook een mooie klim door de bossen aan de achterkant van de pousada vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de rivier en de stranden. Heerlijk luieren aan het zwembad behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

De laatste gezamenlijke avond wordt feestelijk afgesloten in de pousada.

Dag 8 Barra do Cunhau- Natal/Pipa/Tibau do Sul

Om deze rondreis passend af te sluiten hebben wij een buggytransfer ingepland. Deze leidt u langs de rode kliffen die aan de stranden grenzen, tot aan het dorpje Pipa. Terwijl uw koffers al onderweg zijn naar de door u uitgekozen accommodatie voor de verlengingsweek van uw vakantie, wordt u door de spectaculaire buggy’s vervoerd naar Pipa. Zo krijgt u op een wel heel bijzondere manier een indruk van het gebied waar u de laatste week gaat verblijven.

Programma vanaf 6 november 2013:

ENERVERENDE RONDREIS IN DE VOETSPOREN VAN MAURICE VAN NASSAU.

Impressies van de Nederlandse overheersing in de periode 1624-1661

Dag 1: Natal

Na aankomst, in de namiddag op de luchthaven van Natal wordt u naar uw overnachtinghotel in Natal gebracht. Na de check in hebt u even de tijd om te relaxen.

Dag 2: Kustlijn Natal-Tibau do Sul

Na het ontbijt gaan we als eerste kennis maken met een stukje Nederlandse geschiedenis in Natal door een bezoek te brengen aan het historische Fort Reis Magos, prachtig gelegen aan de monding van de rivier Potengi. Het fort werd in de periode 1633-1654 door Nederlanders bewoond. Na een korte rondleiding rijden we langs de kust richting de militaire basis Barreira do Inferno, we maken hier een korte stop voor een uitleg van de lanceerbasis. Tijdens de Tweede Wereld Oorlog werden in Natal meer dan 50 duizend Amerikaanse militairen gelegerd, dit vanwege de strategische ligging t.o.v. Noord- Afrika. Het verblijf van de Amerikanen zie je ook terug in benoeming van straten zoals 1st Avneue, Forro (music for all), long neck (flesje bier). Aangekomen in het dorpje Pium zullen we van een typische Braziliaanse lunch uit Bahia genieten. Daarna bezoeken we de fruitmarkt waar u een goed idee krijgt van alle locale fruitsoorten. De volgende stop is erg bijzonder, namelijk het bezichtigen van de grootste cashew boom ter wereld, de gids kan u hier alles over vertellen, naast deze enorme boom bevindt zich ook een leuke souvenirmarkt. Dan stoppen we bij de dolfijnenbaai in Praia da Tabatinga, vaak laten de dolfijnen hier hun snuiten zien. Via het dorpje Nisia Floresta, waar de eerste feminist van Brazilie ligt begraven, rijden we naar het dorp Tibau do Sul waar we de dag zullen eindigen aan de lagune van Guarairas voor de prachtige ondergaande zon, zonder meer een van de mooiste plekjes in Brazilie. Proef een heerlijke caipirinha, de nationale cocktail. U wordt hierna afgezet bij uw hotel en de avond is vrij om zelf in te vullen.

Dag 3: Tibau do Sul - Cunhau

Na het ontbijt rijden we in de richting van Passa e Fica. Hier maken we een anderhalf uur durende wandeling door een gebied met grotten en rotsgebergte. Tijdens deze wandeling krijgt u uitleg over de planten en bloemen die door de lokale bevolking worden gebruikt voor het bereiden van medicijnen. Na deze indrukwekkende wandeling wordt u uitgenodigd door de lokale gids voor een typische lunch in zijn huis. Daarna rijden we naar een speciale plek, rijk in de koloniale Nederlandse geschiedenis. Vervolgens rijden we door een landschap met kleine dorpjes en kleurrijke huisjes totdat we aankomen in Barra de Cunhau waar we de volgende dagen zullen verblijven.

Dag 4: Barra de Cunhau

Deze dag staat in het teken van het bezichtigen van de mooie omgeving van Barra de Cunhau, maar dan wel vanaf het water. Voordat we de boot nemen gaan we eerst na het ontbijt een korte klim maken naar het mooiste uitzicht over de omgeving. Niet uw camera vergeten! De boot vervoert u over de rivier en zo maakt u kennis met de mangroven, de krabben die hier leven, uitleg over garnalen kwekerijen (dit komt de volgende dag weer terug in uw programma). Dit alles onder het genot van een heerlijke ‘caldo’ (locale soep) op de boot. Het dorpje Barra de Cunhau werd door de Nederlanders bewoond in de periode 1633-1645. Toen de Nederlanders gedwongen waren om te vluchten, hebben zij het dorpje in 1645 uitgebrand achtergelaten. Het kapelletje van de martelaren is nu een monument waar de oorspronkelijke inwoners tijdens de zondagdienst zijn afgeslacht. Barra de Cunhau is tegenwoordig bekend als een van de beste Kite Surf spots ter wereld en al 2 maal werden hier wereldbeker wedstrijden gehouden, met verschillende malen ook Nederlands succes!

Dag 5: Stranddag Barra de Cunhau

Zoals alle Brazilianen kunt u ook genieten van de stranddag bij uitstek, de zondag. Een Braziliaan heeft deze dag maar een doel en dat is genieten van wat het land het meest te bieden heeft, namelijk eindeloze stranden. Eind van de middag zal er in de pousada een BBQ worden georganiseerd met live muziek, wellicht de 2e favoriete bezigheid van de Braziliaan op de zondag.

Dag 6: Barra do Cunhau – Maria Farinha

Na het ontbijt vertrekt u naar de provincie Pernambuco. U rijdt door het glooiende landschap van de provincies van Rio Grande do Norte en Paraiba, terwijl de uitgestrekte suikerrietvelden aan u voorbij trekken. Na de uitgebreide informatie die de gids u geeft over het land in het algemeen, komt u aan bij het Fort Orange en treedt u in de sporen van Maurice van Nassau. U bent op de plek aangekomen waar Maurice honderden jaren geleden aankwam en het doet u versteld staan dat wij Nederlanders hier echt een fort hebben gebouwd. Dit fort is een aantal jaren geleden opgegraven en was destijds niet te zien aangezien de Portugezen er een ander fort bovenop hadden gebouwd. De eerste verassing heeft u al achter de rug. Na het fort begint het avontuur pas echt. Er ligt een catamaran voor u klaar om u naar het eiland Coroa do Aviao te brengen, misschien wel een van de mooiste eilanden die hier in het noordoosten te vinden is met haar witte zandstrand en kristalhelder water in bepaalde tijden van het jaar. Op het eiland wordt de lunch genuttigd en heeft u ruim de tijd even bij te komen van de lange zit in de bus. U kunt het eiland zo rondlopen in deze tijd aangezien het maar 500 x 100 meter is. Aan de achterkant van het eiland zijn bij laag water tientallen locale vissersmannen te zien, bezig met hun dagelijkse vangst. Hierna vertrekt u met de boot naar het overnachtinghotel op Maria Farinha. Prachtig uitzicht heeft u vanaf het water op het fort en nu kunt u zich echt voorstellen hoe Maurice van Nassau hier honderden jaren geleden kwam aanvaren. Geniet van de prachtige zonsondergang vanaf de boot en de vele soorten vogels die zich in het mangrovegebied genesteld hebben. Na een hartelijke ontvangst met een welkomstdrankje aan de pier van hotel Amoaras (letterlijk vertaald uit het Tupi: kom altijd terug!) kunt u zich langzaam naar uw kamer bewegen om u op te frissen voor een leuk ingedeeld avondprogramma.

Dag 7: Maria Farinha- Recife- Olinda

Na het ontbijt gaat u de stad Olinda bekijken. Deze stad is zo mooi (‘O linda’ is niet voor niets de Portugese vertaling) dat zij zelfs vermeld staat op de wereld erfgoedlijst van Unesco. Hier vindt u de mooiste en de best gerenoveerde overblijfselen van de Portugese en Nederlandse dominantie van deze regio in de zeventiende eeuw. Daarna brengt u een bezoek aan de naastgelegen hoofdstad Recife, die ook al zo’n prachtig geconserveerde oude en beschermde binnenstad heeft. Heel aardig om te zien is bijvoorbeeld de Rua de Bom Jesus, die tijdens de Nederlandse dominantie de Jodenstraat heette zoals op het straatnaambord te lezen is. Wat overigens aangeeft dat de Nederlanders toen al toleranter ten opzichte van andere religies stonden dan bijvoorbeeld de streng katholieke Portugezen. De eerste Joodse synagoge in de Rua de Bom Jesus is nu een informatie centrum over de Joodse geschiedenis in Zuid Amerika. Na al deze indrukken rijdt u terug naar het hotel waar u de rest van de dag heerlijk kunt genieten: rust lekker uit bij het mooie zwembad van het hotel, op het strand van het hotel of ga een heerlijke strandwandeling maken tot aan de uitmonding van de rivier langs het strand van Maria Farinha. Overigens komt deze naam simpelweg van een hele kleine krabsoort die veelvuldig voorkomt in het gebied. Wat natuurlijk ook deel uitmaakt van de overweldigende natuur in dit gebied zijn de Mico aapjes die zo nu en dan hun kopjes laten zien in een van de vele bomen bij het hotel (we verzoeken u deze niet te voeren, hoe verleidelijk dit ook is). De avond kan in samenspraak met de gids leuk worden ingevuld met bijvoorbeeld een heerlijke BBQ en kampvuur op het strand.

Dag 8: Maria Farinha – Pipa/Natal

Helaas zit het erop en zullen we na het ontbijt terugrijden naar Rio Grande do Norte, de staat waar we de rondreis zijn begonnen. U wordt afgezet bij uw hotel naar keuze om nog uit te rusten van deze heerlijke week.

Dag 8 t/m 14 Verblijf in Hotel Tibau Lagoa

Ligging

Dit hotel ligt op slechts 600 meter van het strand van Tibau do Sol en op 8 minuten rijden van het populaire centrum van Pipa.

Accommodatie

De chalets beschikken over split-unit airconditioning, een lcd-tv en een badkamer met een bad

Faciliteiten

Het park is ongeveer 7000 vierkante meter groot en beschikt een zwembad in de mooie tuin, een spellenkamer en een tv-kamer. Tevens bent u welkom in het restaurant van het Hotel Tibau Lagoa, waar u van 12:30 tot 22:30 uur kunt genieten van Portugese en Braziliaanse gerechten.

Verblijf U verblijft in Hotel Tibau Lagoa op basis van logies en ontbijt

Dag 15

Terugvlucht vanaf Natal.

Dag 16

Aankomst Amsterdam.

Inclusief: * Retourvlucht vanaf Amsterdam Rondreis per touringcar/ micro bus (afhankelijk van de grootte van de groep. Nederlandse of Engels sprekende reisleiding. Diensten lokale gidsen. Alle entreegelden zoals genoemd. Alle overnachtingen in toerisistenklasse hotels en pousadas Dagelijks ontbijt 5 x lunch 3 x diner

Exclusief: * Transfer van de luchthaven naar de accommodatie en terug. Deze kunt u bijboeken op het boekingsformulier. U dient ter plaatse aan de gids € 95,- p.p. te voldoen. Dit is een gedeelte van de reissom die wordt gebruikt voor betalingen aan hotels, excursies etc. onderweg. Lokale vertrekbelasting.

Minimaal aantal deelnemers 6 personen (Wijzigingen voorbehouden)Vluchten
Deze vakantie wordt uitgevoerd met vluchten vanaf Amsterdam Schiphol. Vertrekt u liever vanaf een regionale luchthaven of een luchthaven in Belgie, dan kijken wij graag naar de mogelijkheden voor u.
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage tegenwoordig bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U kunt deze naar wens tegen een toeslag nog bijboeken. De tarieven voor ruimbagage zijn verschillend per luchtvaartmaatschappij en per gewicht.
De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse en zijn, onder voorbehoud van beschikbaarheid.
Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele vluchttoeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat het alternatief definitief wordt vastgelegd.
Na het plaatsen van uw optie-boeking, ontvangt u van ons het reisoverzicht met het vluchtschema, gebaseerd op de door u gekozen reis.

Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2019  vakantiebrazilie.net